Algemene Voorwaarden: niet stoffig, wel cruciaal

Gepubliceerd op: 20-03-2020

Wanneer blijkt dat Algemene Voorwaarden ook cruciaal zijn voor uw bedrijf, is het kwaad al geschiedt. Of bent u toch nog op tijd?

----------------------------------------------
 


Algemene Voorwaarden is zo’n item wat we altijd maar vooruitschuiven. Geen tijd, te taaie stof of een heleboel andere redenen… We hebben belangrijkere dingen te doen. Wanneer blijkt dat Algemene Voorwaarden ook cruciaal zijn voor uw bedrijf, is het kwaad al geschiedt. Of bent u toch nog op tijd?

Is het kwaad al geschiedt?

In deze roerige tijden denken we niet meteen aan een stoffig onderwerp als Algemene Voorwaarden.
We denken er wel aan dat we onze afgesproken (op)levertermijn misschien niet gaan halen. Gaat onze opdrachtgever nu wel betalen voor het werk wat is gedaan? Worden we aansprakelijk gesteld voor afgesproken levertijden nu er een situatie van overmacht is ontstaan?

Algemene Voorwaarden zijn niet stoffig, wel cruciaal

Algemene Voorwaarden zijn niet stoffig, ze zijn cruciaal voor uw bedrijf. Zeker in tijden van onzekerheid en maatregelen opgelegd door de overheid.
Wilt u zaken op hoofdlijnen geregeld hebben, of wilt u juist een aantal belangrijke zaken tot in detail regelen?
In dit document kunt u afspraken vastleggen over facturering en betaling, maar ook over o.a.:

  • termijn van uitvoering;
  • overmacht en opschorting;
  • verplichtingen van de opdrachtgever;
  • aansprakelijkheid;
  • intellectueel eigendom van bijvoorbeeld ontwerpen en schetsen.

Concreet

Concrete zaken als aansprakelijkheid en levertermijnen en betaling bij overmacht, zijn in deze situatie actueel. Wij kunnen u helpen met het opstellen van Algemene Voorwaarden of aanscherpen van uw huidige Algemene Voorwaarden. Zo nodig kunnen wij het document deponeren bij de Kamer van Koophandel en op uw briefpapier of website plaatsen.

Algemene Voorwaarden van toepassing verklaren

Als de Algemene Voorwaarden een feit zijn, kunt u het document bij al uw opdrachtgevers van toepassing verklaren. De Algemene Voorwaarden dienen voordat zij geldig zijn wel ter inzage gegeven worden aan de opdrachtgever voordat de overeenkomst wordt gesloten. Ze gelden dan automatisch, ook wanneer de opdrachtgever ze niet heeft gelezen. Er zijn verschillende manieren waarop u het document ter inzage kunt geven.

Bent u benieuwd hoe wij u concreet kunnen helpen om zaken goed te regelen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Te laat of net op tijd... in ieder geval is het nooit te vroeg voor Algemene Voorwaarden