Goede voornemens? Hoe het beter wordt...

Gepubliceerd op: 11-01-2018

Succesvolle ondernemers richten zich op de dingen waar ze goed in zijn en organiseren de rest.

----------------------------------------------

Goede voornemens? Hoe het beter wordt...

Aan het begin van een nieuw jaar vragen we ons af hoe het beter of anders kan. Hoe wordt mijn onderneming succesvol? Wat kan ik doen om zaken op rolletjes te laten verlopen?

Adequate managementinformatie
Adequate managementinformatie en zorgvuldige administratie zijn cruciaal om uw resultaat op tijd bij te sturen. Het blijft gevaarlijk om op gevoel te managen. We zien soms matige resultaten, zonder dat de ondernemer inzicht heeft in de achtergronden daarvan of in staat is om er wat aan te doen. Inzicht hebben en ‘in control’ zijn, vormen de basis voor goede, voorspelbare resultaten. Blijf scherp en optimaliseer uw rapportages.

Inzichtelijke financiën
Zorg voor goed inzicht in de kasstroom en ook de onderliggende factoren. Zijn ze ook opgesplitst naar bedrijfsactiviteit of type product/dienst? Wat is de kostprijs? Heeft u alle debiteuren en crediteuren in beeld? Maak een liquiditeitsprognose en stel deze bij als de uitgangspunten wijzigen. Zorg dat er een buffer is voor een tegenvaller of calamiteit. Kunt u de risico’s spreiden?

Grote mate van flexibiliteit
Is uw organisatie flexibel? Marktomstandigheden en vraag en aanbod veranderen in rap tempo. Door flexibel te zijn, kan uw onderneming zich makkelijk aanpassen en op veranderingen inspelen. Inzicht in bedrijfsprocessen is daarbij van groot belang. Bedrijven die zich het beste aanpassen aan de omstandigheden, blijken het meest succesvol te zijn.

Heldere visie en strategie
Wat is uw visie op de sector, de markt, uw bedrijf? Zorg voor een heldere stip aan de horizon. Zonder focus en doel beland u op een andere plek dan voorzien. Het doel mag best ambitieus zijn, maar moet goed aansluiten op de bestaande situatie en eigen competenties. Gun uzelf de tijd om te groeien als ondernemer. Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen en kansen voor verduurzaming. Bij een stip aan de horizon hoort ook een routekaart. Hoe gaat u het doel bereiken? Welke investeringen zijn noodzakelijk?

Een heldere visie en focus voorkomen elke dag brandjes blussen

Efficiënte bedrijfsprocessen
Minder kosten, meer winst en gemotiveerd personeel is de wens van iedere ondernemer. Wat kunt u doen om zaken op rolletjes te laten verlopen? Door het in kaart brengen van de processen (bijv. administratie, inkoop, orderverwerking), komen de knelpunten naar voren en kunnen er verbeterpunten worden voorgesteld om zaken efficiënter en effectiever te laten verlopen.

Het resultaat:

  • Verbetering in kwaliteit van uw product of dienst
  • Tevreden werknemers
  • Efficiëntere en kostenbesparende werkprocessen
  • Een beter bedrijfsresultaat
  • Meer tijd voor dingen waar u echt energie van krijgt


Succesvolle ondernemers richten zich op de dingen waar ze goed in zijn en organiseren de rest

Bent u benieuwd hoe wij u concreet kunnen helpen uw bedrijf te optimaliseren? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.