Zonnig Kromme Rijn van start met realisatie

Gepubliceerd op: 15-03-2018

Het eerste project van Zonnig Kromme Rijn is onlangs gerealiseerd. In 2017 zijn we gestart met een agrarisch collectief voor zonne-energie.

----------------------------------------------


Zonnig Kromme Rijn - agrarisch collectief voor zonne-energie

Samen verduurzamen, iedereen weet dat het nodig is. Wij mogen ons steentje bijdragen. Als agrarisch ondernemer zijn we dagelijks in de natuur bezig. Met zon, wind en regen. En de zon? Die kan veel meer voor ons betekenen dan we denken.

Als eerste in een reeks van 15 projecten is de zonne-energie installatie gerealiseerd bij Hoogenraad veehouderij te Werkhoven. Een eerste stap naar energie-neutrale huisvesting.

In 2017 zijn we gestart met een agrarisch collectief voor zonne-energie Zonnig Kromme Rijn. Met dit project faciliteren we ondernemers in het Kromme Rijngebied bij het realiseren van zonne-energieprojecten. Zowel bij de inventarisatie van mogelijkheden als het onderzoek naar financiƫle haalbaarheid als de (collectieve) inkoop wordt men ondersteund met advies en begeleiding vanuit het projectteam van Zonnig Kromme Rijn.

Om binnen de gemeente Bunnik te verduurzamen en 'stad' en platteland te verbinden, is het idee ontstaan om daken van (agrarisch) ondernemers ter beschikking te stellen voor zonnepanelen. Naast zonnepanelen voor eigen gebruik, kunnen burgers uit de gemeente Bunnik investeren in zonnepanelen.

Bent u een (agrarisch) ondernemer in het Kromme Rijngebied en heeft u interesse om deel te nemen aan Zonnig Kromme Rijn? Ga voor meer informatie naar www.zonnigkrommerijn.nl of neem contact met ons op via info@zonnigkrommerijn.nl.

Het agrarisch collectief voor zonne-energie Zonnig Kromme Rijn is een initiatief van Hoogenraad veehouderij en wordt ondersteund door zonne-energie experts Soft Energy en EFP Solutions en organisatieadviseur RAAD bedrijfsoptimalisatie. Zonnig Kromme Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Bunnik en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.